|
Emprime Baskı Kalıp ve Film Bilgileri
Desenlerimiz burada bulunan baskı teknik bilgileri göz önünde bulundurularak hazırlanmaktadır.
Ayrıca sitemiz üzerinden satış yapan tasarımcı arkadaşlar, renk ayrımlarını altta bulunan bilgileri referans alarak yapmaları konusunda bilgilendirilmişlerdir.
1- Desenlerimizin tamamı sizlere baskıya hazır şekilde;
a) Renk ayrımları yapılmış,
b) Aksları konmuş,
c) Tramları verilmiş
d) Fon / Astar kalıpları 2 pixel daraltılmış, hazır şekilde teslim edilmektedir. (Yoğun tramlı desenler hariç)
2- Desen renk ayrımları;
a) Tramsız desenler, plastik yada pigment basılacak ise 51-53-55-62-69 numara ipeğe çekilmelidir.
b) Sim düşünülürse 20-24-27 numara ipek kullanılabilir.
c) Aşındırma baskı için 42-49-51-55 numaralı ipekler uygundur.
d) Subazlı düşünülürse 31-35-42 numaralı ipekler baz alınarak yapılmaktadır.
3- Tramlı desenler için 71-81-90-100 numaralı ipekler uygundur.
4- Tramlı desenler ile aşındırma, su bazlı basılması sonucunda tramlarda değer kaybı yaşanmaktadır. Ayrıca 51-53-55-62-69 numaralarda ipeğe çekilmiş bir tramlı desen subazlı baskı ile numunede (ilk basımlar hariç) tıkanma yapmakta bu sebeple bir kaç numuneden sonra desende değer kaybı, görüntü bozuklukları yaşanmaktadır.
5- Tramlı desenler sim, varak, yüksek kalıp, kabaran/puf basılmamalıdır. Bu tür baskılarda desenin 1/1 i alınamayacağı gibi farklı sonuçlarda alınmaktadır.
6- CMYK (Emprime Fotoğraf Baskı, Fotoprint de denilmektedir) şeklinde çalışılan desenler Cyan = Mavi, Magenta = Kırmızı, Yellow = Sarı, Key(Anahtar Renk) = Siyah Boyaları ile basılmalıdır. Desenler buna uygun şekilde hazırlanmaktadır. Baskı sıralamaları desen açıklamalarında belirtilmediği takdirde Sarı, Kırmızı, Mavi, Siyah şeklinde olmalıdır. İpek seçiminde 71-81-90-100 numaralı ipekler kullanılmalıdır. CMYK baskı boyaları plastik bazlı olmaları sebebi ile tuşeli olurlar. Tuşesiz bir baskı için CMYK boyaları dışında boyalarda CMYK teknikli baskılar iyi sonuçlar verememektedir.
7- Lap / tramsız desenler sim, varak, yaldız, yüksek kalıp, kabaran/puf baskı için uygun desenlerdir. İsteğinize göre emprime atölyesine yada kalıpçınıza belirterek bu tür baskılara uygun kalıplar kullanılabilir.
8- Tersten baskılarda (baskı kumaşın içine basılır, görüntü ön yüze akseder) kumaşın tersten baskıya uygun olmasına özen gösterilmelidir. Ayrıca kalıp ters film ile çekileceği için kalıphaneye belirtilmelidir.
9- Aşındırma baskılarda kumaşın aşındırmaya uygun olmasına dikkat edilmelidir.
10- Açık zeminli kumaşlarda fon / astar kalıbının kullanımına gerek yoktur.
11- Koyu zeminli kumaşlarda fon / astar kullanılmalı, tuşesiz bir baskı için fon / astar aşındırma yada subazlı basılabilir.
İyi Günler Dileriz
DesenHane.Net Ekibi |